Winterbanden

Goede grip is van levensbelang. Dit is vooral in het najaar en in de winter belangrijk wanneer het wegdek vaak glad is door regen, ijzel of sneeuw. Daarom is het gebruik van winterbanden essentieel voor uw veiligheid.

RegioLease winterbandenregeling

U kunt gebruik maken van een winterbandenregeling. Deze kunt u direct afsluiten bij het leasecontract of later aan het contract toevoegen. Wij bieden u de winterbandenregeling aan vanaf € 10,- per maand, afhankelijk van de bandenmaat die u kiest. In onze winterbandenregeling zijn de volgende componenten opgenomen:

  • Aanschaf van de banden
  • Wissel- en opslagkosten
  • Vervanging van banden bij slijtage gedurende het hele leasecontract

Voorwaarden hierbij zijn:

  • Het leasecontract is niet langer dan 1 winter geleden ingezet
  • Bij toevoeging tijdens een lopend contract is het tarief altijd met terugwerkende kracht naar de startdatum van het contract
  • Bandenwissel en eventuele opslag zijn inbegrepen in het tarief
  • Sier/wieldoppen zijn voor eigen rekening
  • De winterbanden en velgen blijven ook na afloop van het contract eigendom van RegioLease

Wil u graag gebruik maken van de winterbandenregeling? Vraag het dan hier aan!

Ja, ik wil gebruik maken van winterbandenregeling

Werking winterband

Bij lagere temperaturen worden zomerbanden stugger en harder. Winterbanden blijven door hun structuur daarentegen altijd elastisch en flexibel, ook bij lage temperaturen. Dit komt door de bijzondere rubbersamenstelling. Als de temperatuur daalt tot +7 graden Celsius, zijn de prestaties van winterbanden al hoger dan die van zomerbanden. Bovendien zijn winterbanden voorzien van een speciaal profiel dat zorgt voor een “lossend” effect om het profiel weer vrij te maken van sneeuw. Ook zorgt het voor een snellere afvoer van water, hierdoor wordt aquaplaining voorkomen. Daarnaast is het zo dat het comfort van de nieuwe generatie winterbanden niet meer onder doet voor zomerbanden, deze zijn net zo geruisloos.

Duitsland

Mocht u een bezoek willen brengen aan Duitsland dan geldt het volgende: auto’s moeten vanaf mei 2006 in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Onder die winteruitrusting vallen o.a. winterbanden en voldoende antivries en ruitenwisservloeistof. Het niet gebruiken van winterbanden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen omdat de bestuurder van de auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Een algemene verplichting om altijd op winterbanden te rijden is er niet. Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet men zich houden aan de voorgeschreven maximum snelheid van de band. Indien deze snelheid lager is dan die van de auto, moet deze maximum snelheid met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven.

Europa

In Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden geldt ook geen algehele verplichting. Wel kan een winteruitrusting daar verplicht zijn op bergwegen. Het niet gebruiken van winterbanden op deze bergwegen kan eveneens leiden tot (mede) aansprakelijkheid. Finland is het enige land waar winterbanden, ook voor buitenlandse bezoekers, algeheel verplicht zijn van 1 december tot 1 maart.