Veelgestelde vragen over Particulier Leasen

Is het Particulier Leasen duurder dan een auto zelf aanschaffen?

De kosten van Privélease  kunnen eenvoudig vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit op www.anwb.nl/autokosten, onder het kopje ‘autokosten’. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

  • De kosten van een verzekering
  • Kosten van de wegenbelasting
  • Kosten van onderhoud en banden
  • Mobiliteitsgarantie (wegenwacht)
  • Afschrijving van de auto

Kan ik een proefrit maken?

Bij de merkdealer kan vooraf een proefrit worden gemaakt door deze online aan te vragen. Stel eerst de auto samen en kies daarna voor de optie proefrit. De dealer weet dan direct om welke auto het gaat en belt terug voor het maken van een afspraak.

Waarom moet ik aangeven hoeveel kilometers ik denk te gaan rijden?

Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het jaarlijkse kilometrage. Het aantal gereden kilometers is bepalend voor de restwaarde van de auto aan het einde van het Privélease-contract en is bepalend voor de te verwachte onderhoudskosten tijdens de looptijd.

Als ik een Privélease-contract afsluit krijg ik toch ook te maken met de bijtelling?

De bijtellingsregeling geldt alleen voor leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden en Privélease valt daar niet onder. De kosten die wij tonen op basis van de geselecteerde auto en opties is de werkelijke prijs per maand.

Wat is de levertijd van de auto?

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt dan gecommuniceerd. Wij trachten zoveel mogelijk van de bestelling direct uit voorraad te leveren.

Waar haal ik de auto op?

De merkdealer in de buurt zal de aflevering verzorgen en neemt contact op voor het maken van een afspraak.

Meer weten over particulier leasen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Neem contact op!