Altijd op de hoogte bij RegioLease Voorwoord LeasePassie door Jeroen Pluijm

Voorwoord LeasePassie door Jeroen Pluijm

Drie trends die de mobiliteit gaan veranderen
Fitter, flexibeler en duurzamer

Sinds de versoepeling van de ‘intelligente lock down’ verplaatsen wij ons weer meer. Treinen rijden weer, er ontstaan weer files en het aantal tankbeurten bij de benzinepomp en laadpalen neemt weer toe. Maar onze mobiliteit is nog lang niet op het peil van vóór de uitbraak, begin maart.
De vraag is ‘wat zijn de blijvende effecten van het COVID-19 virus op onze mobiliteit?’ Ik zie drie trends.

Minder verkeer door ander werkgedrag

Uit recente onderzoeken blijkt dat een groot deel van de Nederlanders verwacht dat hun reisgedrag en hun werksituatie blijvend zullen veranderen. Een kwart van de respondenten zijn meer thuis gaan werken en een derde van de mensen die vaker online vergaderen, verwacht dit ook na de crisis te blijven doen. Daardoor zal er dus steevast minder woon-werk en zakelijk verkeer zijn. De verwachting is dat onze overheid gaat inzetten op deze trend.

Steeds meer ondernemers zien in dat het waardevoller kan zijn om een goed voorbereid online gesprek te voeren, dan uren onderweg te zijn naar een gesprek met een (potentiële) klant.

Geen collectief maar juist individueel vervoer

In landen waar de lock down grotendeels is opgeheven, kiezen mensen nu voor individueel vervoer. Dat zien we ook in Nederland. Na het bijna stilvallen trekt de autoverkoop gelukkig snel aan. De verkoop van fietsen en e-bikes gaat explosief omhoog. Reizigers mijden steeds vaker het OV, volgepropte treinen worden straks niet meer geaccepteerd. Door smetvrees maar ook omdat de overheid kritisch zal zijn op de handhaving van de ‘anderhalve-meter-samenleving’. Ik verwacht dat er vaker individueel, maar zeker ook flexibel gereisd zal gaan worden.

Flexibiliteit en maatwerk oplossingen

Wij hebben de afgelopen maanden massaal de auto laten staan. Ook na de crisis zullen wij minder kilometers gaan maken. We zijn bewuster gaan nadenken over mobiliteit. Het moet ‘Fitter, Flexibeler en Duurzamer’. Het OV is geen alternatief. Dicht op elkaar houden we toch smetvrees, (ondanks het mondkapje). We gaan vaker met de fiets naar ons werk, dat houdt je fit en scheelt aardig in de kosten. Daarbij kan het ook nog eens in tijd schelen omdat de ochtend- en de avondspits vermeden kan worden. Ook zal de ‘Auto van de Zaak’ flexibeler ingezet gaan worden. In deze roerige tijden wil niemand zich voor lange periode vastleggen in langlopende contracten maar juist flexibel en mobiel zijn. Flexibel leasen, short leasen en het inzetten van een huurauto zijn het antwoord en bieden maatwerk oplossingen.

Deze RegioLease Passie staat in het teken van Fitter, Flexibeler en Duurzamer.

Ik wens u veel veilige kilometers!

Jeroen Pluijm
Leasemanager
jeroen.pluijm@regio-lease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht