Altijd op de hoogte bij RegioLease Toename autoverhuur door Corona

Toename autoverhuur door Corona

Uiterst flexibel inzetten van mobiliteit

“Nu de maatregelen zijn versoepeld zien wij een toename in de verhuur van onze vloot. De reden daarvoor is tweeledig”, vertelt Ron Visser, accountmanager zakelijke markt.
“De eerste reden is dat men toch voorzichtiger is geworden bij het reizen. Een combi-bus voor 9 personen worden nu twee of soms wel drie auto’s. Het openbaar vervoer, met extra risico’s en het verplichte mondkapje, wordt vermeden. Men kiest vaker voor zekerheid en huurt voor een langere periode een goede reisauto”.

De tweede reden heeft ook met het COVID-19 virus te maken. Veel bedrijven en zorginstellingen staan het niet meer toe dat hun medewerkers hun eigen auto zakelijk inzetten. Een thuiszorg medewerker die anders met haar privéauto haar cliënten afgaat doet dit nu in een huurauto. Zij alléén rijdt in deze auto. Daarmee kan voorkomen worden dat de auto bijdraagt aan het verspreiden van het virus. Of bouwbedrijven die hun bouwvakkers nu verdelen over meerdere auto’s. Wij hebben een aantal organisaties die 8 tot 10 auto’s extra inzetten ter bescherming van hun medewerkers.

Flexibel inzetten

Ook door het stilvallen van autofabrieken tijdens de Lock down komt de levering van nieuwe auto’s onder druk te staan. De nieuwe auto’s worden soms wel weken later geleverd. Maar het leasecontract is juist in deze periode afgelopen. Dan is het goed te weten dat het huren van een auto een goed en flexibel alternatief kan zijn.

Daarnaast zijn er steeds meer werkgevers die zich afvragen ‘moet je wel een nieuwe auto inzetten bij iedere nieuwe medewerker. Wat betekent dat in deze rumoerige tijden. Moet ik die verplichting wel aangaan, kan ik niet beter voor een langere periode een auto huren?’ Als je huurt ben je veel flexibeler en zit je minder vast aan contracten.

En in een krapte op de arbeidsmarkt kan een nieuwe werknemer meer eisen stellen en in de arbeidsvoorwaarden laten opnemen dat hij een nieuwe leaseauto krijgt. Nu de arbeidsmarkt wat ruimer wordt wil hij of zij wel volstaan met het de eerste maanden huren van een goede auto. Natuurlijk eentje die past bij zijn functie. Voor de werkgever is dit flexibeler en zit hij niet direct vast aan een contract. Voor beide situaties bieden wij een perfecte oplossing”, vertelt Ron.

Hoe handelt RegioAutoverhuur tijdens de corona-crisis

Natuurlijk volgt RegioAutoverhuur de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Naast deze voorschriften nemen wij extra voorzorgsmaatregelen waardoor het huren van een auto veilig is en blijft. De gezondheid van onze klanten, al haar berijders en onze medewerkers staat voorop.

“Iedere auto die terugkomt wordt standaard al goed schoongemaakt en gereinigd”, zegt Ron. “Daar is een standaard procedure voor. Nu, met de coronamaatregelen, hebben wij dit protocol aangescherpt en verfijnt. De auto wordt naast de normale procedure gedesinfecteerd. Alle onderdelen in het interieur waar men vaak met de handen aanzit, krijgen extra aandacht.

Ook de overdracht van de sleutels en de papieren gaat net even iets anders. Wij houden daarbij ruimte voor iedereen en hanteren de anderhalve meter afstand”.

RegioAutoverhuur is de autoverhuurder in de Achterhoek

RegioAutoverhuur, met vestigingen in Doetinchem, Aalten en Ulft, is dé aanbieder op het gebied van tijdelijke mobiliteit in de Achterhoek. Mede door onze grote vloot van meer dan 100 voertuigen kunnen wij onze klanten maatwerk bieden en vrijwel voor iedere situatie een passende auto offreren.

Denk hierbij niet alleen aan personenauto’s maar ook bedrijfswagens.

Alle voertuigen worden uitstekend onderhouden, dat mag je van ons verwachten en zijn allen stuk voor stuk zeer representatief. Wij verhuren auto’s van de merken Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA. Deze jonge huurauto’s, die allen aan de laatste milieu- en veiligheidseisen voldoen, zijn over het algemeen maximaal twee jaar oud terwijl de bedrijfswagens van RegioAutoverhuur maximaal drie jaar oud zijn.

Wanneer je voor een langere periode mobiliteit nodig hebt, voor bijvoorbeeld een groot project, dan is het wellicht een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van shortlease. Het voordeel daarvan is dat je de auto gewoon weer kunt inleveren wanneer de opdracht is afgerond. Hier zitten geen extra kosten aan vast. Ook over shortlease kunnen wij je goed adviseren.

RegioAutoverhuur is onderdeel van RegioLease, de volledig merkonafhankelijke leasemaatschappij van DAGO Autogroep. Zo kunnen wij ‘messcherpe’ tarieven hanteren en flexibele maatwerkmogelijkheden bieden, zowel voor korte als lange termijn autoverhuur. RegioAutoverhuur is aangesloten bij Euromobil Nederland, de overkoepelende verhuurorganisatie van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW Bedrijfswagens. Daardoor beschikt RegioAutoverhuur over één van de grootste verhuurvloten in Nederland.

Meer informatie?

Neem contact op met RegioAutoverhuur, (0314) 376 334, info@regioautoverhuur.nl of bekijk de website www.regioautoverhuur.nl


Terug naar nieuwsoverzicht