Altijd op de hoogte bij RegioLease RegioLease voorwoord: natuurlijk wens ik u veel veilige kilometers!

RegioLease voorwoord: natuurlijk wens ik u veel veilige kilometers!

Begin september werd door meer dan veertig organisaties het convenant ‘Veilig gebruik smartfuncties in het verkeer’ ondertekend. RegioLease onderschrijft graag dit convenant.

De ondertekenaars slaan de handen ineen om het aantal verkeerslachtoffers ‘door afleiding’ sterk te verminderen. Ook leaserijders ondervinden dagelijks de nodige afleiding in het verkeer door smartfuncties in de leaseauto.

Als je een paar seconden op je mobiel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto. Voor de bestuurder is het al verboden om de telefoon rijdend vast te houden. De kans op een ongeluk is bij bellen in de auto zelfs vier keer hoger dan normaal. Toch zie je vaak automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. De verleiding om even snel dat mailtje te bekijken of een appje van een collega te beantwoorden, is groot.

Aandacht voor verkeersveiligheid is nu meer dan ooit nodig. In 2016 is het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden opnieuw gestegen. Uit cijfers van het Openbaar Ministerie blijkt dat er jaarlijks ongeveer 600 slachtoffers vallen door mobiel bellen of het gebruik van sociale media in de auto. Afleiding in het verkeer vormt een serieuze bedreiging voor de verkeersveiligheid. Zakelijke leaserijders rijden gemiddeld drie keer zoveel kilometers dan andere weggebruikers, zijn veel onderweg en vormen daarom een belangrijke doelgroep in het verkeer.

Ik verwacht dat veel van onze leaserijders zich herkennen in het geschetste beeld. Het is dan ook heel logisch dat RegioLease zich schaart achter het statement van het convenant. Laten we samen de handen in een slaan om verkeersveiligheid op de agenda te krijgen en om alle leaserijders te stimuleren op de juiste manier om te gaan met de smartfuncties in de auto.

 

Ik wens u (en anderen) veel veilige kilometers!

Jeroen Pluijm
Leasemanager
jeroen.pluijm@regio-lease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht