Altijd op de hoogte bij RegioLease RegioLease team test nieuwe Mazda 6 Sportbreak SKYLEASE GT

nieuwe mazda 6 sportbreak 2017

RegioLease team test nieuwe Mazda 6 Sportbreak SKYLEASE GT

De nieuwe Mazda 6 Sportbreak SKYLEASE GT is een interessante zakelijke speler, zeker in 2017 wanneer vrijwel alle auto’s uitgerust zijn met een bijtellingspercentage van 22%. Tijd om de Japanner eens aan de tand te voelen. Het RegioLease team testte de Mazda 6 Sportbreak uitvoerig. Lees onze bevindingen hier!

Mark Tiecken, Leaseadviseur

Allereerst gaat leaseadviseur Mark Tiecken de weg op met de nieuwe Mazda 6. “Ik vind de auto er strak uitzien qua design. Ook van binnen is hij mooi afgewerkt en biedt de auto voldoende ruimte aan de bestuurder. Achterin is het een ander verhaal, ik kan met mijn lengte moeilijk plaatsnemen op de achterbank.

Eenmaal op pad ervaar ik de SKYACTIV benzinemotor voor de eerste keer. De auto trekt prima, vooral op hogere toerentallen. De versnellingsbak is direct en de auto heeft een prettige wegligging. Ik zou deze auto beoordelen met een 8!” aldus Mark.

Elsa van der Weijden, Online Marketeer

De tweede testrijder is onze online marketeer Elsa. “Ik heb nog nooit in een nieuwere Mazda gereden, maar het valt mij meteen op dat de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn in het interieur prima zijn. Ik had verwacht dat dit anders zou zijn.

In principe wijst alles in de Mazda 6 Sportbreak zich vanzelf. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar, de auto is voorzien van stoelverwarming en ook het multimediasysteem laat zich makkelijk bedienen. De wegligging van deze Mazda 6 is heerlijk solide. Je kunt echt heel strak sturen met deze grote auto en ook de gewichtsverdeling is netjes in balans. Meer over mijn ervaring met de Mazda 6? Lees het op mijn blog GearGirl. 

Als ik kijk naar de prijs dan ben ik echt verrast. De auto is echt heel rijk uitgerust en dat voor € 35.815,-! Ik ben onder de indruk. Ik beoordeel deze auto met een 8.3” aldus Elsa.

Ron visser, Lease Adviseur

Woensdag is het de beurt aan Ron Visser, lease adviseur bij RegioLease. “Ik was heel nieuwsgierig naar deze auto en ik ben positief verrast. De benzineversie waar wij mee rijden presteert prima op hogere toeren, maar ik mis wel de turbo een klein beetje. De auto heeft een fijne wegligging en stuurt mooi direct.

Het infotainmentsysteem werkt heel logisch, bovenal is het veilig dat de touchscreen niet werkt tijdens het rijden. Het geluid uit het audiosysteem is goed maar niet bijzonder, ondanks de Bose installatie.

Zeker gezien de prijs en het aantal opties zal de Mazda 6 Sportbreak een heel goede speler op de zakelijke markt gaan worden. Vanaf volgend jaar, wanneer deze auto ook gewoon zoals bijna alle auto’s vanaf 2017 in de 22% bijtellingscategorie valt, verwacht ik dat hij het erg goed gaat doen! Ik beoordeel de auto met een 8.

Jesper Konings – Verkoopadviseur

Donderdag gaat verkoopadviseur Jesper Konings op pad met de Mazda. “Ik moet even wennen aan het infotainmentsysteem. Het is even zoeken naar bepaalde knoppen, maar dat zal ook met mijn VAG-achtergrond te maken hebben. De auto is van binnen erg mooi afgewerkt, mooie materialen en fijne stoelen. Het rijden is ook een plezier met deze Mazda! Hij schakelt prettig, korte slagen en ook het weggedrag is super. Ondanks de 19” velgen is de auto bovendien erg comfortabel. Ik beoordeel de Mazda 6 Sportbreak met een 7,9!”

Anne Kuster, Fleetsales & Leasing medewerkster

Anne kuster heeft het weekend met de Mazda 6 Sportbreak doorgebracht. Hoe is het haar bevallen? “Ik had een vol weekend, dus ik heb de Mazda echt praktisch gebruikt. Boodschappen doen, naar de bouwmarkt enzovoort. Ik vond de Mazda heel erg fijn rijden. De auto heeft een fijne wegligging en prima stabiliteit. Mijn bijrijder vond hem wat aan de krappe kant maar de kofferbak krijgt van mij een 10, wat een ruimte zeg. Ik wil ‘m!”
Al met al zijn alle RegioLease collega’s zeer te spreken over de nieuwe Mazda 6 Sportbreak! Bent u benieuwd naar deze gloednieuwe Mazda? Bekijk dan hier onze lease actie of neem vrijblijvend contact op via 0314-376333

Bekijk Leaseactie

Terug naar nieuwsoverzicht