Altijd op de hoogte bij RegioLease Nu overstappen naar volledig elektrisch autorijden of over twee jaar?

Nu overstappen naar volledig elektrisch autorijden of over twee jaar?

Heeft u zich deze vraag ook al gesteld? Mijn auto is aan vervanging toe. Ik rij 40.000 km per jaar in een diesel. Wat voor een soort auto moet ik nu nemen? Bij voorkeur natuurlijk een met een lage bijtelling maar wel met een fatsoenlijke actieradius. Dan kom je dus uit op een volledig elektrische auto. Wil ik dat wel of stap ik over op een benzine-auto die ook een lagere fiscale waarde heeft dan de huidige diesel?

Het omslagpunt van een benzine- naar een dieselauto ligt inmiddels boven de 45.000 km per jaar. Het aanbod van elektrische auto’s is beperkt maar neemt wel de komende twee jaar fors toe. De meeste modellen, van rond de 40.000 euro, hebben een levertijd van een jaar. Vergelijkbare benzine-uitvoeringen hebben een fiscale waarde die 7.000 euro lager ligt. Ook een stuk lager dan een diesel-uitvoering. Ruim een jaar wachten op een auto is ook weer zowat.

Nu kiezen voor een benzine-auto met een korte looptijd zodat je de tijd hebt om te kijken welke elektrische auto’s eraan komen en er daar een van kiezen, kan natuurlijk ook een optie zijn. Of nu voor twee jaar in een direct leverbare elektrische auto stappen, met een lager actieradius om zo ervaring op te doen en direct te genieten van een lage bijtelling, kan natuurlijk ook…
RegioLease heeft daar prima oplossingen voor.

Zoekt u een elektrische auto in het hogere segment dan is het aanbod wat ruimer en levertijden zijn acceptabeler. We praten dan wel over een auto die aangekleed rond de 100.000 euro kost. Over de eerste 50.000 euro betaalt u 4% bijtelling en over het overige bedrag aan fiscale waarde betaalt u 22% bijtelling. Hierdoor fiscaal nog steeds interessant. Anderzijds kan je ook voor 25.000 euro minder een vergelijkbare benzine of diesel uitvoering uitzoeken. De totale exploitatiekosten opgeteld met de netto bijtelling liggen dicht bij elkaar wat de keuze wel weer lastig maakt.

De keuze is aan u, wij helpen u graag verder met een goed en degelijk advies.

In deze RegioLease Passie leest u o.a. meer over de ervaringen van de nieuwe elektrisch Audi e-tron.

Ik wens u veel veilige (elektrische) kilometers!

Jeroen Pluijm
Leasemanager
jeroen.pluijm@regio-lease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht