Altijd op de hoogte bij RegioLease Mazda3: Scherp als jijzelf

Mazda3: Scherp als jijzelf

De Mazda3 biedt een perfecte balans tussen design, prestaties en efficiëntie. Hij is ontworpen met rijplezier op de eerste plaats, staat te lezen in de folder van de Mazda3. “Het lijkt wel alsof ik die tekst geschreven heb na het rijden met de Mazda3”, vertelt Ron Visser leaseadviseur bij RegioLease.

Wij rijden met Ron mee tijdens deze testrit voor een interview over deze Mazda maar ook om te horen wat zijn nieuwe functie inhoudt. We rijden van Doetinchem naar een event van Mazda Nederland in Naarden. Daar werd de nieuwe Mazda CX-30 geïntroduceerd. Ron wilde daar natuurlijk bij zijn.

Ron is geen onbekende bij RegioLease hij werkt immers al sinds 2015 bij RegioLease in de binnendienst. “De bedoeling is dat ik meer naar buiten ga”, zegt de enthousiaste Visser. “En daar heb ik zin in. Ik vind het fijn om mijn klanten te kunnen adviseren. Een goede relatie opbouwen en een eerlijk en oprecht advies te geven”. Samen met Jeroen Pluijm en René Kolkman vormt Ron Visser de ‘buitendienst’.

“Ik ben een perfectionist”, vervolgt Ron. “En misschien wel een ‘control freak’. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen. Daarbij gaat het mij om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Ik adviseer liever twee leaseauto’s, waarbij de klant tevreden is, dan drie auto’s met een ontevreden klant.

Het opbouwen van een relatie hoort daarbij. Vanochtend was ik bij een klant en ik weet nu alles over haar kinderen, haar ouders, haar nieuwe werkgever en wat haar functie inhoudt. Daar neem ik ook tijd voor, ik wil een band opbouwen. We moeten elkaar leren kennen, dan pas kun je een eerlijk en oprecht advies geven.

Wij rijden de nieuwe Mazda3, een benzine model die half maart jl. werd geïntroduceerd. “Eigenlijk is Mazda een ondergewaardeerd merk. Zij maken erg goede auto’s zegt Ron. Maar heel gek, Mazda is geen veel verkochte zakenauto. Dat komt mijns inziens door de lage merkenbekendheid. Daar zou aan gewerkt moeten worden, want het is een fantastisch merk met mooie wagens”.

Wat meteen opvalt is het design van de Mazda3. Een dynamisch design, de spoiler onder de grill, de koplampen. “Een clean design, met alles op de goede plek. Met deze auto krijg je geen ‘scheve ogen of jaloerse blikken’ als je komt voorrijden. Het is een model met een mooie lijn, goed vormgegeven. Een lage daklijn, een mooie lage oplopende neus met een nieuwe gril, strakke lijnen in een perfecte harmonie. Dat past bij mij, daar houd ik van”.

“Hoor nu hoe rustig en stil deze auto is. Daar kunnen diverse merken een voorbeeld aan nemen. Een heel directe, sportieve sturing, dat vind ik fijn. Het onderstel, en met name de vering, zorgt voor een prima wegligging. Dat zorgt ervoor dat de auto goed reageert en toch comfortabel is.

En kijk nou om je heen. Zodra je plaats neemt voel je je verbonden met de auto. De auto is compleet uitgerust met alles erop en er aan wat je mag verwachten bij een auto in dit segment. Head-up display, radar cruise controle en alle belangrijke veiligheidssystemen. Echt elk detail klopt. Een fijne rijdersauto en niet duur.

Ook motorisch is de Mazda3 sterk. De benzine uitvoering van de Mazda3 beschikt standaard over het Mazda M Hybrid systeem. Dit systeem ondersteunt de motor in zwaardere omstandigheden. De energie die bij afremmen wordt opgeslagen, wordt gebruikt voor alle elektronische systemen zodat de motor maximale prestaties blijft leveren. Ook werkt het start-stop systeem ongekend soepel en gaat ook schakelen nog beter.

Bij Mazda heeft men bewust gekozen om nog steeds geen kleinere motoren te gebruiken en die uit te voeren met een turbo. De levensduur en betrouwbaarheid is een belangrijk argument. In september a.s. wordt wel een nieuwe motor verwacht, revolutionair qua techniek. Mazda heeft een combinatie tussen benzine- en dieselmotoren bedacht. Dat levert meer vermogen en zorgt voor beduidend minder CO2 uitstoot en, naast dat dit veel beter is voor ons milieu, dat merk je meteen in de BPM. De afschrijving, weet ik als leaseadviseur, is een stuk lager dan bij andere merken. Bij bijvoorbeeld de CX-5 ontvang je na een jaar bijna de nieuwwaarde.”

Is het nu een grote lofzang?

“Nou,” zegt Ron, “eerlijk gezegd wel. Ik zou zakelijk best wel deze auto willen rijden. Het is een bijzonder fijne zakenauto. Toch heb ik wel twee puntjes die minder zijn. Dit model heeft korte stoelen, die had ik zelf liever iets ruimer gehad, iets meer afgestemd op de Europeaan. En ook de dooie hoek rechtsachter, daar moet je goed op letten. Als je het eenmaal weet is het goed te doen. Maar het moet in een reflex ook goed zijn. Daarnaast ondersteunt de dodehoek herkenning natuurlijk wel, dit is dan ook standaard op de 3”.

We naderen Doetinchem en zijn bijna weer terug op de basis. “Ik heb met plezier deze rit gemaakt”, vertelt Ron. “De Mazda3 is stijlvol, betrouwbaar en is een visitekaartje voor je bedrijf. Met de lage afschrijving en dus lagere autokosten een ideale zakenauto”.

Specificaties van de Mazda3 in de lease

Mazda3 2.0 skyactiv-x comfort 180 pk op basis van 20.000 km per jaar en 60 maanden looptijd, inclusief opties als:

  • 18 inch lichtmetalen velgen
  • BOSE® Pakket
  • Metallic lak

Lease per mnd ex brandstof: €510

Benieuwd naar de leaseprijs voor een Mazda3 naar wens? Neem contact met ons op!


Terug naar nieuwsoverzicht