Altijd op de hoogte bij RegioLease Lease a Bike: Je voelt je fitter, slimmer en bent duurzamer

Lease a Bike: Je voelt je fitter, slimmer en bent duurzamer

Ga ook fietsen!

Sinds de uitbraak van het coronavirus fietst 21% van de werknemers meer én vaker naar het werk. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de ANWB. Maar liefst 27% van de respondenten geeft aan te verwachten dat zij ook na de crisis vaker de fiets of e-bike te willen pakken. Het voordeel voor de werkgever; fietsen houdt je werknemers energiek, fit en verlaagt het ziekteverzuim.

De fiets en e-bike winnen dus aan terrein, de werknemer geeft voorkeur aan alternatief (en veiliger) vervoer na de crisis. Een Fiets van de Zaak voor werknemers is gezond en levert zelfs geld op, doordat het maandelijkse leasebedrag kan worden ingehouden op het brutoloon. Als werkgever bespaar je daarmee op de afdracht van sociale lasten. Er zijn minder parkeerplekken nodig en er kan bespaard worden op administratie. Maar het gaat verder dan kostenbesparing. Denk maar aan betere, gelijke arbeidsvoorwaarden en duurzaamheidsambities. Met name jongere werknemers hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid.

Als werkgever kunt je dit proces positief beïnvloeden door een Fiets van de Zaak aan te bieden. Een leasefiets die past in de nieuwe fiscale regeling 2020.

Die nieuwe fietsregeling maakt de Fiets van de Zaak in 2020 bijzonder aantrekkelijk, ook voor jouw organisatie. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen. En dankzij het volledig digitaal en geautomatiseerd platform kost de uitrol van een zakelijk fietsplan je amper veel tijd.

Nieuw fietsplan

Vanaf 1 januari 2020 is het gloednieuwe Fietsplan van kracht. Het voordeel van deze regeling is dat werkgevers een fiets aan kunnen bieden zonder dat dit ten koste gaat van de Werkkostenregeling. De leasefiets regeling valt in zijn geheel buiten de Werkkostenregeling, ongeacht of u als werkgever de leasekosten betaalt of de leaseregeling alleen faciliteert. De werkgever kan nu simpel een Fiets van de Zaak aan haar medewerkers beschikbaar stellen. Afhankelijk van hoe het is geregeld, zijn de kosten voor het gebruik van de leasefiets slechts enkele euro’s per maand.

Elk soort bedrijf komt voor de fietsregeling in aanmerking, dus grote BV’s of NV’s, maar ook verenigingen, stichtingen en zelfs natuurlijke personen als ZZP ’ers of een VOF. De regeling is van toepassing voor werknemers in vaste dienst evenals voor werknemers met een contract voor bepaalde tijd. Uiteindelijk bepaalt de werkgever wie een Fiets van de Zaak krijgt.

Vrije keuze in merk en type fiets

Werknemers kunnen elke fiets kiezen die zij willen. De nieuwe regeling geldt voor alle soorten fietsen van alle merken: van e-bike tot racefiets en van omafiets tot mountainbike. Zelfs de (elektrische) bakfiets is van de partij.

De werknemer heeft de vrije keuze uit meer dan 100 fietsenmerken. Een greep uit de collectie: Gazelle, Batavus, Sparta, Koga, Giant, Trek, Cortina, Kalkhoff, Qwic. De werknemer kan eenvoudig zelf zijn of haar nieuwe fiets of e-bike kiezen bij één van de aangesloten dealers. Dat kan een lokale fietsenwinkel zijn of een speciaalzaak ergens in het land. Daarbij gaat de fiets altijd vergezeld van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, 24/7 pechhulp en verzekering.

Zodra de fiets in gebruik is genomen, ontvangt de werkgever maandelijks alle benodigde informatie voor de salarisadministratie voor verwerking van de betaling van het leasecontract.

Gaat RegioLease zelf de fietsen leasen

Nee, RegioLease is goed in het leasen van het wagenpark. Wij bieden het fietsen leasen aan maar de verwerking en afhandeling gaat via LEASE A BIKE, dat onderdeel is van PON Holding met decennialange kennis op het gebied van fietsen en mobiliteit. LEASE A BIKE biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform voor werkgevers en neemt de hele papierwinkel uit handen voor zowel werkgever als werknemer. De werkgever kan werknemers met één klik op de knop toestemming geven voor het leasen van een fiets. LEASE A BIKE heeft inmiddels al meer dan 100.000 medewerkers op de fiets gezet. Voor de werkgever zijn er geen kosten aan verbonden om klant te worden van LEASE A BIKE.

Voordelen voor de werknemer

 • Van stadsfiets tot elektrische fiets en van racefiets tot speed-pedelec: alles is mogelijk.
 • Kies uit meer dan 100 merken: Gazelle, Batavus, Giant, Stromer, Urban Arrow, Sparta, etc.
 • Profiteer van fiscaal voordeel tot wel 35% ten opzichte van de aankoopprijs.
 • Onbezorgd fietsen tegen een vast laag maandbedrag verrekenbaar met je brutoloon.
 • Na de leasetermijn doorfietsen? Geen probleem, je neemt je leasefiets voordelig over.
 • Uit de file en kom fit en energiek aan op je werk.

Voordelen voor de werkgever

 • Biedt werknemers een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Fietsen houdt uw werknemers energiek, fit en verlaagt het ziekteverzuim.
 • De fiets als belangrijk onderdeel van een groen mobiliteitsbeleid.
 • Snijdt in auto- en parkeerkosten en bespaart zelfs tot wel 20% op sociale bijdragen.
 • Via de eigen online bedrijfsomgeving wordt alles digitaal en eenvoudig geregeld.
 • Stel kosteloos uw werknemers een fiets van de zaak ter beschikking buiten de WKR.

Meer informatie?

Download bijgaande Whitepaper en bekijk de uitgebreide website van LEASE A BIKE www.leaseabike.nl of via de website van Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/fiets-van-de-zaak

Whitepaper leasefietsregeling


Terug naar nieuwsoverzicht