Altijd op de hoogte bij RegioLease Henk de Jong is óók gek op auto’s

Henk de Jong is óók gek op auto’s

Het is een unieke en stoere auto en weet je; dat past uitstekend bij De Graafschap

Henk de Jong, assistent-trainer van Heracles Almelo, SC Heerenveen, FC Groningen, hoofdtrainer van SC Cambuur en nu alweer ruim een jaar hoofdtrainer bij De Graafschap. De gepassioneerde coach, altijd goed voor onverbloemde uitspraken, kreeg van ons een testauto mee; de nieuwste SUV van Škoda, de Karoq. Deze compacte SUV biedt ruimte, Simply Clever-oplossingen en standaard een rijke uitrusting. De SUV Karoq is in de basisuitvoering al erg compleet met onder andere airconditioning, cruise control, 16 inch lichtmetalen velgen, multifunctioneel stuurwiel met leder bekleed, lichtassistent, Front Assist, City Emergency Brake, Predicitve Pedestrian Proctection, parkeersensoren achter en LED-dagrijverlichting en achterlichten. Van Henk wilden wij wel eens weten wat hij van dit nieuwe model vindt.

Of Henk de Jong een passie voor auto’s heeft? Zeker! “Ik ben altijd al gek geweest op auto’s. Auto’s boeien me, niet de technische kant, de motoren, dat interesseert me minder. Die moeten gewoon goed zijn en passen bij het model. Tja; een van de voordelen van trainer zijn is, je rijdt in de mooiste auto’s. Ik heb me dan ook kostelijk vermaakt met deze Škoda Karoq. Het is een prachtige wagen, eentje die wel opvalt, je wordt gezien door medeweggebruikers. Ik heb veel in zwarte en witte auto’s gereden, de kleur van mijn testauto vind ik toch ook wel heel mooi”.

De Jong typeert zichzelf als een sportieve rijder. Hij rijdt jaarlijks zo’n 70.000 kilometer en brengt dus heel wat tijd door in zijn auto. “Eigenlijk keek ik nooit naar het merk Škoda, maar nu DAGO Autogroep de mobiliteitspartner van De Graafschap is rijden we allemaal in Škoda’s en ik moet je zeggen, daar ben ik erg enthousiast over. Ook deze Karoq is een prachtige wagen met veel ruimte en wat ik ervan begrijp erg betaalbaar.

Zelf rijdt Henk een Škoda Kodiaq diesel, de testauto heeft een benzine motor. “Ja dat verschil merk je wel. Net iets vlotter en pittiger. Mijn eigen Kodiaq is een zeven persoonsauto, de Karoq is een vijfzitter.

Je rijdt met deze SUV ‘op hoog niveau’ en kijk je als het ware over de andere weggebruikers heen, dat is niet alleen fijn rijden, maar ook een stuk veiliger. Ik heb nu met name op snelwegen gereden en natuurlijk geen lange rit naar het buitenland kunnen maken, maar ik kan me voorstellen dat het een prettige reisauto is. Zowel zakelijk kun je er goed mee voor de dag komen, maar ook privé biedt de Karoq alle ruimte. Ik heb een gezin met zes kinderen, voldoende ruimte op de achterbank, die kunnen allemaal mee. Als ze straks ouder zijn en puberen zal het wellicht anders worden”.

De bagageruimte is met 521 liter fors te noemen en kan groeien tot ‘enorm’. Dit komt mede omdat de achterbank (nou ja bank; drie losse stoelen) niet alleen weg te klappen is maar zelfs geheel te verwijderen is. Daarmee groeit de bagageruimte tot die van een kleine bedrijfswagen; 1.810 liter.

Erg gedetailleerd

“Wat mij opviel is dat Škoda veel werk heeft gemaakt van de details. Mijn auto heeft geen open dak, de Karoq heeft een panorama dak en ik moet je zeggen dat beviel me uitstekend. Wat mij ook opviel is dat ik het schakelen van de automaat niet heb gemerkt. Het ging vloeiend, ik kon geen overgang merken. Mooi vond ik het dat wanneer het donker is en je de portier opent de naam Škoda wordt geprojecteerd op het wegdek. Je hebt er niets aan, maar is wel mooi.”

Looks, brains of muscles…?

Henk heeft daar een duidelijke mening over. “Belangrijk vind ik allereerst de styling van de auto. Ik ben gek op mooie auto’s, dat kan me bekoren. Daarna komen de brains; de knopjes, de snufjes, de extra’s die het rijden prettig maken. En die zitten er zat in. De muscles, de motor daar weet ik weinig van. Dat moet in overeenstemming zijn met het model, dat moet kloppen en goed zijn. De Karoq is voor mij een prachtige en prettige auto die ik iedereen kan aanraden. Het is een unieke en stoere auto en weet je; dat past uitstekend bij De Graafschap. Zet dat er maar boven”, vertelt Henk de Jong ons nog.


Terug naar nieuwsoverzicht