Altijd op de hoogte bij RegioLease Elektrisch rijden wordt steeds beter en goedkoper!

Elektrisch rijden wordt steeds beter en goedkoper!

De kansen van elektrisch rijden

Het is geen geheim dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Een elektrische auto laat géén CO2 of fijnstof achter. Veel landen maken versneld werk van het Energieakkoord, ook Nederland. Steeds meer steden stellen milieuzones in voor hun binnensteden waardoor vervuilende diesel geweerd worden. De benzineauto’s gaan snel verdwijnen en worden binnenkort zelfs niet meer gemaakt. Autofabrikanten gaan voor elektrisch. Volvo maakte bekend dat zij per 2019 naast elektrische auto’s alleen nog maar hybride wagens gaat maken. Volkswagen maakte op zijn beurt bekend voor 2025 meer dan 25 elektrische modellen op de markt te brengen.

Het aantal laadpalen schiet als paddenstoelen uit de grond en de oplaadtijd wordt steeds korter. Nieuwe oplaadstations 2.0 worden in rap tempo uitgerold. (Zie ook het artikel ‘500 km snelladen in een kwartier’). Kwam de actieradius van de elektrische auto in 2011 niet verder dan een kleine 200 kilometer, tegenwoordig is de standaard al rap 500 kilometer.

Naast de vele voordelen is het volledig elektrisch autorijden ook goed voor het imago van uw bedrijf. Met een elektrische, innovatieve, schone auto laat u klanten zien dat u met de tijd meegaat en toont u aan dat uw bedrijf milieubewust en duurzaam is, want u kiest voor zo min mogelijk CO2-uitstoot.

Het leasen van een volledig elektrische auto wordt ook steeds aantrekkelijker. De voertuigen worden nu al goedkoper. Ook zijn er subsidies op volledig elektrische auto’s waardoor u bijvoorbeeld minder bijtelling betaalt en geen wegenbelasting. (Zie ook :https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-en-milieu-innovaties/2-elektrisch-rijden/aan-de-slag/financi%C3%ABle-ondersteuning-elektrisch-rijden).

Dat elektrische mobiliteit de toekomst heeft, staat vast. En als ik kijk naar de inspanningen van de Overheid, de enorme investering van autofabrikanten, de ontwikkelingen van de accu’s en de laadstations dan gaat het hard. Aangezien autorijden nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel is, is het misschien verstandig om op dit punt actie te ondernemen.

Ik wens u veel veilige (elektrische) kilometers!

Jeroen Pluijm

Leasemanager

jeroen.pluijm@regio-lease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht