Altijd op de hoogte bij RegioLease Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

Elektrisch draait onder stoom

Elektrisch rijden, zo weten we draagt bij aan een duurzamere wereld. Schoner, stiller en beter voor het milieu en je portemonnee. Elektrische auto’s en laadpalen zien we steeds vaker in het normale straatbeeld. De elektrische auto is bezig aan een flinke opmars. De forse investeringen van de automerken betalen zich nu uit in productiemodellen. Dat zijn niet alleen dure elektrische auto’s, ook het aanbod betaalbare modellen groeit verbluffend snel.

Eind juni 2020 bestaat het Nederlandse volledig elektrisch personenautopark uit ruim 122.000 elektrische auto’s. 54% hiervan staat op naam van een leasemaatschappij en levert daarmee een groot aandeel. In de periode januari-juli 2020 werden ruim 26.000 stekker leaseauto’s geregistreerd. Daarmee is bijna 1 op 8 nieuwe leaseauto’s er een met een stekker.

Meer modellen, meer keuze, betere kwaliteit maar ook steeds meer laadpalen. Gezien de forse stijging van het aantal auto’s met stekker is het fijn dat Nederland een uitgebreid netwerk van laadpunten kent. De afgelopen maanden zijn er een flink aantal nieuwe palen bijgekomen. Het aantal (semi) publieke laadpalen steeg in de periode december 2019 tot en met juli 2020 met 18% tot bijna 60.000. Het aantal snellaadpunten nam met 6% toe. Nederland loopt voorop in laadinfrastructuur, maar landen als Duitsland, Frankrijk en België zijn ook goed bezig, waardoor we gemakkelijker over de grens durven te gaan.

Fitter. Slimmer. Duurzamer

En het zijn niet alleen elektrisch auto’s, we zien ook steeds meer e-bikes, ook lease e-bikes.

Eind 2019 bestond de vloot uit 7.700 lease e-bikes. Dit aantal is nog relatief beperkt ten opzichte van het totale Nederlandse e-bike park van naar schatting 2,5 miljoen. De verwachting is echter dat het aantal lease e-bikes in 2020 fors zal toenemen. Dit komt door de gloednieuwe fietsregeling waardoor de fiets van de zaak nu bijzonder aantrekkelijk is geworden.

Werkend Nederland stapt steeds vaker op de leasefiets die door de werkgever kostenneutraal wordt aangeboden. RegioLease biedt lease e-bikes aan en heeft al menig werknemer op de fiets gezet. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen en dankzij ons digitaal en geautomatiseerd platform kost de uitrol van een zakelijk fietsplan amper tijd.

Zo merkt u elektrisch draait onder stoom.

Ik wens u veel veilige (elektrische) kilometers!

Jeroen Pluijm
Leasemanager
jeroen.pluijm@regio-lease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht