Altijd op de hoogte bij RegioLease Drie nieuwe 100% elektrische modellen

Drie nieuwe 100% elektrische modellen

Veel moois in de elektrische pijplijn

Dat de automobielindustrie op een historisch kruispunt staat wisten we al langer. De fakkel wordt in een rap tempo doorgegeven aan de volledig elektrische modellen. Gaat 2020 de geschiedenis in als het jaar van de elektrische doorbraak. We gaan het meemaken. Duidelijk wordt wel dat veel merken niet willen achterblijven met het introduceren van nieuwe elektrische modellen.

Volvo XC40 P8 Recharge
Met plug-in hybrides heeft Volvo de afgelopen jaren goed zakengedaan en ruim ervaring opgedaan met auto’s met een stekker. Nu is het tijd voor het eerste volledig elektrische model van het Zweedse merk. Dit doen ze op basis van de populaire XC40 SUV. Het platform van de XC40 is vanaf het begin ontwikkeld om ook een volledig elektrische versie mogelijk te maken. Het gecombineerde vermogen van 408pk en 660Nm aan koppel komt voort uit twee elektromotoren die hun energie uit een 78kWh accupakket halen. Een WLTP-range van iets boven de 400km moet volgens Volvo mogelijk zijn. We weten dat de praktijk toch vaak anders is.

De prijs start bij 58.755 euro en daarvoor krijg je de auto al direct in de luxe en sportieve R-design uitvoering aangevuld met nog andere interessante opties. Op het moment van schrijven is de productie voor 2020 al zo goed als uitverkocht.
Leaseprijs: 830 euro op basis van 60mnd/15.000 km

Mazda MX-30
Lang moest men bij Mazda niks weten van alternatieve aandrijflijnen en lag de focus op het verder verbeteren van de benzinemotor techniek. Maar in het huidige auto landschap ontkom je er als fabrikant niet aan om ook met een volledig elektrisch model te komen. Dit doet men met een volledig nieuw model. Qua formaat is hij gelijk aan de CX-30. De in tegengestelde richting te openen achterdeuren zijn een knipoog naar de RX-8 uit het verleden. Een zeer geslaagd ontwerp vinden wij. Het accupakket van 35,5kWh i.c.m. een WLTP-range van ongeveer 280 km is niet wereldschokkend. In de praktijk zal dit voldoende zijn voor stedelijk gebruik of woon-werk verkeer, maar een grote reis wordt al ingewikkeld.

In eerste instantie komt hij als First Edition uitvoering, waarbij je voor 33.100 euro een uiterst complete auto geleverd krijgt. Vanaf juni live bij de Mazda dealer.
Leaseprijs: 525 euro op basis van 60mnd/15.000 km

Mini Cooper SE

Ook een icoon als de Mini Cooper ontkomt niet aan de elektrificatie. Men neme de standaard Cooper en plaatst daar de BMW i3 aandrijflijn en accupakket in en voorziet de auto van nieuwe batches en de Cooper SE is geboren. De Mini koop je niet voor de spectaculaire range van 235 km WLTP, maar vooral voor de looks en het feit dat hij ondanks het gewicht van 1.365kg nog steeds als een Mini Cooper rijdt. Aan interieur- en bagageruimte hoeven geen concessies gedaan te worden, die zijn gelijk.

Dit alles is niet goedkoop, prijzen starten vanaf 34.900 euro, maar met wat extra opties en pakketten ga je zo door de 40.000 euro. Vanaf maart bij de dealer aan de laadpaal te bewonderen.
Leaseprijs: 549 euro op basis van 60mnd/15.000 km.

 

Voor méér informatie:
Mark Tiecken, leaseadviseur
mark.tiecken@regiolease.nl


Terug naar nieuwsoverzicht