Altijd op de hoogte bij RegioLease Drie Audi e-tron afleveringen tegelijk aan drie verschillende bedrijven

Drie Audi e-tron afleveringen tegelijk aan drie verschillende bedrijven

Drie afleveringen van de Audi e-tron tegelijkertijd, dat gebeurt niet vaak. We spreken met Frans Tijssen van Administratie en Belastingadvies De Veldhoen en Edwin Brouwer van Myrtax Bewindvoering. Geraldo Nijenhuijs was voor dit gesprek niet in de gelegenheid. Drie Audi e-trons aan drie goede bekenden.

Frans, Edwin en Geraldo kennen elkaar al jaren. Naast dat ze zakelijk met elkaar te maken hebben komen ze privé ook bij elkaar. Frans zag op LinkedIn de aankondiging van RegioLease over de Audi e-tron langskomen. “Dat wekte mijn belangstelling. Ik reed een BMW X2, dat was zakelijk geen succes. Hij zat niet lekker en het rijden op lange afstanden beviel me ook niet”, vertelt Frans. “De aankondiging was de Audi e-tron ‘special edition’, ik was geïnteresseerd en ben me gaan oriënteren bij RegioLease. Het leek me wel wat en de aanbieding die ik kreeg van Jeroen Pluijm beviel me uitstekend. Ik vertelde aan Edwin Brouwer dat ik een nieuwe auto geleased had. Edwin werd ook enthousiast en ging ook aan tafel. Ja, ook bij Geraldo was de interesse snel gewekt”.

Edwin rijdt 50.000 kilometer per jaar en reed een Toyota RAV4. “Veel van mijn klanten zitten in Rotterdam en daar moet ik dus regelmatig zijn”, zegt Edwin. “Met de Toyota gaat dat prima, maar met deze Audi e-tron is het werkelijk fantastisch. Ik rijd met veel plezier op en neer naar het westen. Je rijdt als een vorst in die e-tron, prima ruimte en degelijk afgewerkt. De actieradius is prima, mijn ervaring is dat ik 225 kilometer met een volle accu kan rijden. Ik ga dus met een volle accu op pad en op de terugweg misschien even 20 minuten aan de snellader. Dat is ook een moment van rust voor mij. Het bewind voeren is hectisch, je komt in steeds verschillende situaties terecht. Ik werk met verslaafden aan drugs en drank, maar ook met klanten die ‘het is overkomen’ en geen overzicht hebben over hun financiële situatie. Leuk werk waar je wel je hersens bij moet houden. Dan is op de terugreis even een kop koffie een moment van rust om dan daarna weer door te gaan…”

Voor Frans ligt dat ander. Frans; “Wij richten ons met ‘Administratie & Belastingadvies De Veldhoen’ op middelgrote en kleine ondernemingen, veel van onze opdrachtgevers komen uit de regio, echte lange afstanden maak ik niet. Ja als ik met vakantie op pad ben, dan is het beter om niet de Audi mee te nemen, dan rijd ik liever, vanwege de actieradius, een andere auto”.

Waarom elektrisch?
“Tja”, gaat Frans verder, “ik kan zeggen dat het beter voor het milieu is, maar voor mij was het totaalplaatje belangrijker. Je moet zo’n aanschaf in het totaalplaatje overzien en kijken wat het onder de streep oplevert en ik kan je vertellen dat komt voordeliger uit. Ja dat kun je wel aan mij als ondernemer en cijferaar overlaten. De aanschaf is wellicht duurder, maar je betaalt geen wegenbelasting, de ‘brandstofkosten’ zijn lager en je hebt maar 4% bijtelling over de eerste 50.000 kilometer en dat gedurende vijf jaar. Daarnaast hoeft de auto minder vaak naar de garage voor onderhoud. Eens per jaar voor een nakijkbeurt of een bandenwissel, maar draaiende onderdelen die met olie gesmeerd moeten worden zitten er niet in”.

“Het elektrisch rijden bevalt mij uitstekend”, merkt Edwin op. “Bij aflevering kreeg ik een duidelijke instructie van RegioLease en Audi Centrum Doetinchem en werd de auto mij goed uitgelegd. Daarbij krijg ik nog een afspraak met een ‘mannetje van Audi’ die mij speciaal tips en tricks gaat geven over het elektrisch rijden. Waar moet ik op letten, wat kan ik verbeteren.”
“Ja”, geeft Frans aan, “die afspraak heb ik al gehad. Erg praktisch, hij gaf mij de tip om zoveel mogelijk op cruise control te rijden. Buiten dat het prettig rijdt regelt de auto ook de energie correcter en wekt hij op bepaalde momenten zelf beter op. Ook gaf hij de tip dat het juister is om de accu niet telkens volledig op te laden maar tot 80-90%, dat schijnt beter te zijn voor de accu”.

RegioLease
RegioLease is voor beide heren geen onbekende. “Wij deden al zaken met hen”, vertelt Frans, “maar ook een aantal van mijn opdrachtgevers zijn klant bij RegioLease. Het is prettig zakendoen, korte lijnen en persoonlijke aandacht. Zij kennen de markt, de regio, ook niet onbelangrijk, ze hebben goede tarieven.” “Nee, we zijn dik tevreden”, spreken ze in koor.


Terug naar nieuwsoverzicht