Altijd op de hoogte bij RegioLease De fiets van de zaak is helemaal terug

De fiets van de zaak is helemaal terug

Ga toch fietsen!

Werkend Nederland stapt op de leasefiets. De nieuwe fietsregeling maakt de fiets van de zaak in 2020 bijzonder aantrekkelijk, ook voor uw bedrijf. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen. En dankzij het volledig digitaal en geautomatiseerd platform kost de uitrol van een zakelijk fietsplan amper tijd. 

Een ‘Fiets van de Zaak’ via de werkgever is niet nieuw. Tot eind 2014 bestond het Fietsplan. Een prima regeling waarbij de werknemer zelf een fiets kocht. Via de werkgever kon de medewerker een belastingvoordeel krijgen tot een maximumbedrag van 749 euro. Toen de Werkkostenregeling werd geïntroduceerd verdween het Fietsplan zo goed als helemaal van het toneel.

De Werkkostenregeling bestaat nog steeds, maar voorziet in álle werkkosten. De ‘Fiets van de zaak’ concurreert dus met het kerstpakket en de bedrijfsfitness. Indien een bedrijf méér dan 1,2% van zijn totale fiscale loon besteed aan dit soort zaken betalen zij 80% belasting over elke extra euro. Werkgevers zijn hierdoor enorm voorzichtig geworden waardoor het aantal ‘Fietsen van de Zaak’ de afgelopen sterk is afgenomen.

Nieuw fietsplan

Per 1 januari 2020 is het gloednieuwe Fietsplan van kracht. Het voordeel van de nieuwe regeling is dat werkgevers een fiets aan kunnen bieden zonder dat dit ten koste gaat van de Werkkostenregeling. De leasefiets regeling valt in zijn geheel buiten de Werkkostenregeling, ongeacht of u als werkgever de leasekosten betaalt of de leaseregeling alleen faciliteert. De werkgever kan nu simpel een fiets van de zaak aan haar medewerkers beschikbaar stellen. Afhankelijk van hoe het is geregeld, zijn de kosten voor het gebruik van de leasefiets slechts enkele euro’s per maand.

Elk soort bedrijf komt voor de fietsregeling in aanmerking, dus grote BV’s of NV’s, maar ook verenigingen, stichtingen en zelfs natuurlijke personen als ZZP ’ers of een VOF. De regeling is van toepassing voor werknemers in vaste dienst evenals voor werknemers met een contract voor bepaalde tijd. Uiteindelijk bepaalt de werkgever wie een ‘Fiets van de zaak’ krijgt.

Vrije keuze in merk en type fiets

Werknemers kunnen elke fiets kiezen die zij willen. De nieuwe regeling geldt voor alle soorten fietsen van alle merken: van e-bike tot racefiets en van omafiets tot mountainbike. Zelfs de (elektrische) bakfiets is van de partij. De werknemer heeft de vrije keuze uit meer dan 100 fietsenmerken.

Een greep uit de collectie: Gazelle, Batavus, Sparta, Koga, Giant, Trek, Cortina, Kalkhoff, Qwic.

De werknemer kan eenvoudig zelf zijn of haar nieuwe fiets of e-bike kiezen bij één van de aangesloten dealers. Dat kan een lokale fietsenwinkel zijn of een speciaalzaak ergens in het land. Daarbij gaat de fiets altijd vergezeld van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, 24/7 pechhulp en verzekering.

Zodra de fiets in gebruik is genomen, ontvangt de werkgever maandelijks alle benodigde informatie voor de salarisadministratie voor verwerking van de betaling van het leasecontract.

Gaat RegioLease zelf de fietsen leasen?

Nee, RegioLease is goed in het leasen van het wagenpark. Wij bieden het fietsen leasen aan maar de verwerking en afhandeling gaat via LEASE A BIKE, dat onderdeel is van PON Holding met decennialange kennis op het gebied van fietsen en mobiliteit. LEASE A BIKE biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform voor werkgevers en neemt de hele papierwinkel uit handen voor zowel werkgever als werknemer. De werkgever kan werknemers met één klik op de knop toestemming geven voor het leasen van een fiets. LEASE A BIKE heeft inmiddels al meer dan 25.000 leasefietsen op de weg. Voor de werkgever zijn er geen kosten aan verbonden om klant te worden van LEASE A BIKE.

Voordelen voor de werknemer

 • Van stadsfiets tot elektrische fiets en van racefiets tot speed-pedelec: alles is mogelijk.
 • Kies uit meer dan 100 merken: Gazelle, Batavus, Giant, Stromer, Urban Arrow, Sparta, etc.
 • Profiteer van fiscaal voordeel tot wel 35% ten opzichte van de aankoopprijs.
 • Onbezorgd fietsen tegen een vast laag maandbedrag verrekenbaar met je brutoloon.
 • Na de leasetermijn doorfietsen? Geen probleem, je neemt je leasefiets voordelig over.
 • Uit de file en kom fit en energiek aan op je werk.

Voordelen voor de werkgever

 • Bied werknemers een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Fietsen houdt uw werknemers energiek, fit en verlaagt het ziekteverzuim.
 • De fiets als belangrijk onderdeel van een groen mobiliteitsbeleid.
 • Snijd in auto- en parkeerkosten en bespaart zelfs tot wel 20% op sociale bijdragen.
 • Via de eigen online bedrijfsomgeving wordt alles digitaal en eenvoudig geregeld.
 • Stel kosteloos uw werknemers een fiets van de zaak ter beschikking buiten de WKR.

Gebruiker aan het woord

Wij spraken Edwin Brouwer van Myrtax Bewindvoering in het kader van de aflevering van zijn Audi e-tron (lees dit artikel verder op). Tijdens het gesprek gaf Edwin aan dat hij goede ervaringen heeft met LEASE A BIKE.

“Dat gaat heel erg soepel”, vertelt Edwin. “Wij hebben voor onze medewerkers gekozen voor LEASE A BIKE omdat mij de simpelheid van verwerking erg aanspreekt, geen gedoe of bergen papierwerk. Even een account aanmaken op de website en vijf stappen doorlopen. That’s it. De fietsen hebben wij uitgezocht bij Fietsenhuis Jansen in Zelhem. Het ging allemaal erg simpel. LEASE A BIKE regelt de gehele administratie voor de werknemer en de werkgever. En PON zit erachter, dat geeft me veel vertrouwen”.

Meer informatie?

Download bijgaande Whitepaper of kijk voor meer informatie op https://www.dago.nl/business-center/lease-a-bike en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/fiets-van-de-zaak


Terug naar nieuwsoverzicht